woensdag 25 mei 2011

Expo 1958 - Een hoek van de Belgische afdeling, op de achterkant van de pijl van de Burgelijke Bouwkunde. Onbeschreven. de koper betaalt de verzendkosten.
meer info


dinsdag 24 mei 2011

Technisch zakboek

Technisch zakboek ”Poly-technisch zakboekje”,  PBNA-Arnhem, uitg. 1987, formaat 100 x 145 mm, dikte 55 mm, formularia en toelichtingen over o.a. wiskunde, natuurkunde, scheikunde, informatica, regeltechniek, mechanica, tekenen, materialen, bouwkunde, verwarming, elektronica, gezondheidstechniek, veiligheid, kwaliteit; aan 20 Euro. Na afspraak kan dit boek toegestuurd worden per post. Ook andere boeken beschikbaar.
meer info


dinsdag 17 mei 2011

Pierre & François Loze BELGIQUE   ART   NOUVEAU De Victor Horta à Antoine Pompe Franstalig boek - livre Français Fraai kijk- en leesboek - Table des matières: - Inhoudstafel:~  Les origines de l'art Nouveau en Belgique  ~  1889 / 1897, la naissance de l'Art Nouveau  ~  1897 / 1900,  les émules  ~  Le style 1900  ~  Remerciements  ~  Notes  ~  Bibliografie.Bruxelles : Eiffel editions, 1991 Gr. Form. 21,5 x 33 cm. x 2,7 cm. - 216  pag. Gebonden. Linnen band. Hardcover. Stofwikkel. Rijkelijk geillustreerd met talrijk grote foto's in kleur en zw/wit. Als nieuw / livre comme neuf. Afhalen mogelijk. Verzendingskosten ten laste van de koper       
meer info


maandag 16 mei 2011

Burgerlijke Bouwkunde:

Burgerlijke Bouwkunde: Betreft zéér oud vaktijdschrift, dateert van 1949. (nr. 5-6 - mai-juin 1949). Opgesteld in het frans. Onderwerpen zijn o.a.: De bouw van "La barrage du Lumiei" (Italie) en Het ontwerp & bouw van de luchthaven van Schiphol ("L'Aéroport de Schiphol"). Belangrijk en interessant tijdsdocument. In zéér goede staat.
meer info


vrijdag 13 mei 2011

Statiek bouwkunde kursus

4 boekdelen ( kompleet) "Statik ,van PROF Erhard Hampe. duitse uitgave van 1963.
meer info


dinsdag 10 mei 2011

Expo 58 : reeks postkaarten in kleur

Expo 58 : reeks postkaarten in kleur Originele ongebruikte, officiële postkaarten uit de reeks "Wereldtentoonstelling Brussel 1958". uitg. Equicarte (exclusief rechthouder). Voorgevel Grote Paleizen, nr 1606, 20 x 10,8 cm Burgerlijke Bouwkunde, nr 4301, (4 ex.) Civitas Dei, nr 3306, 20,4 x 10,4 cm (2 ex.)
meer info


zaterdag 7 mei 2011

Kosmische slinger der tijden

Kosmische slinger der tijden Zitman Wim boek is nieuw Wirn H. Zitman (1941) studeerde bouwkunde. Na zijn studie ontwikkelde zich een ruime belangstelling voor de wetenschappelijke gebieden van geologie, paleontologie, egypto-logie en kosmologie. In de loop van zijn leven resulteerde dat in een meer toegespitste specialisatie op de terreinen van egyptologie en kosmologie. Maatschappelijke activiteiten vormden tot zijn veertigste levensjaar het hoofdthema. Door de economische crisis van de tachtiger jaren kwam er aan zijn carrière als projectmanager een einde. Vanaf het einde van de zestiger jaren richtte zijn belangstelling zich steeds meer op de langdurige loop of cycli van de planeten in het zonnestelsel. Door de schaarse literatuur op dit terrein kwam hij in contact met de oude kennis van de astrologie en de astronomie. Bij zijn studie naar deze kennisgebieden kwam hij tot de gedachte dat de chronologie (kalenders) van de oude culturen, synchroniciteit vertoonden met de loop van de planeten en de belangwekkende gebeurtenissen binnen de oude culturen. Oude chronologen, zoals Manetho, Berossus, Syncellus, Eusebius, Africanus en in latere tijden Nostradamus en Scaliger brachten hem met hun werken op deze gedachte. De oude chronologen werkten immers rnet de astrologie en de daarbij behorende technieken. Overigens vormen diverse bronnen binnen de egyptologie even zovele verwijzingen in deze richting.Vanaf 1986 investeerde hij alle beschikbare tijd in het navorsen van oude chronologische bronnen en hun overeenkomst met de 'Tdassieke chronologie". Het resultaat bracht hem tot de conclusie dat de moderne opvolger van de astrologie, de astronomie, zich onvoldoende bezighoudt met de cycli van de planeten en de chronologie van de oude culturen. De oude culturen hadden hun chronologie gegrondvest op het toenmalige wereldbeeld, waarvan de kennis bij de splitsing russen de astrologie en de astronomie in de zeventiende eeuw op de achtergrond raakte. Deze conclusie vormde een verdere stimulans om de chronologie van het oude Egyptische rijk te onderzoeken waarbij hij op allerlei verborgen overeenkomsten met andere culturen stootte. Hij is van mening dat een nieuw studieterrein is aangeboord. De "Leer van de Kosmische Tijdregeling". Deze kosmochronie brengt geheime kennis van de oude culturen boven, evenals geodetische kennis van prehistorische aard. De werken van de Egyptische hogepriester Manetho komen in een nieuw licht te staan.
meer info